آشنایی با تاتو و میکروپیگمنتیشن و تجهیزات مورد نیاز آن

تاتو و میکروپیگمنتیشن

در این مقاله سعی کرده‌ایم کلیتی از تاتو و میکروپیگمنتیشن را برایتان توضیح دهیم. این توضیحات بخصوص برای دوستانی که تصمیم گرفته‌اند وارد این حرفه شوند بسیار مفید است. گاهاً پیش آمده دوستی سال‌ها تاتوکار بوده اما هنوز فرق دستگاه تاتو و دستگاه میکروپیگمنتیشن را ندانسته است. هر چند هر دو با نام دستگاه تاتو یا قلم تاتو جا افتاده‌اند اما، با خواندن این مطالب مفید به درک کلی از تاتو می‌رسید.

تاتو چیست

تاتو یعنی تزریق رنگدانه یا پیگمنت در لایه میانی پوست (درم)، که در گذشته به آن خالکوبی می‌گفتند. در تکنیک تاتو، رنگدانه (پیگمنت) به دلیل قرارگیری در زیر پوست و بسته به کیفیت رنگ، نوع پوست و عمق کاشت سالها ماندگاری دارد.

 

 

تاریخچه تاتو 

اوتزی (یا همان مرد یخی)، قدیمی‌ترین بدن انسان شناخته شده‌ای است که تاتو (خالکوبی) دارد. تصور می‌شود در تمدن باستان اعتقاد بر این بوده که تاتو درد را از بین می‌برد. ظاهراً کلمه تاتو از کلمه پولینزی “tatau” به معنای ضربه و اصابت ریشه گرفته است.
ملوانان (افرادی که اقیانوس آرام را با کشتی در می‌نوردیدند) اولین غربی‌هایی بودند که تاتو می‌زدند. در یک دوران عجیب و غریب از حوادث، در زمان ادواردین، نخبگان جامعه شروع به استفاده از تاتو به عنوان نوعی نماد مقام و منصبت نمودند. این امر بیشتر به دلیل اتصال غرب به کشور ژاپن و ارتباط با هنرمندان ژاپنی رواج پیدا کرد.

در سال 1890 اولین گان تاتو ساخته شد و پس از آن هنر تاتوزنی بسیار راحت‌تر شد. این ابداع کلاس کاری و جذابیت تاتو را بالاتر برد. مارتین هیل براندت در سال 1846 اولین فروشگاه تاتو را در آمریکا و در شهر نیویورک افتتاح کرد. بیشتر مشتریان مارتین اعضای ارتش بودند.
بعد از آدم ربایی‌های گسترده لیندبرگ در سال 1932، آمریکایی‌ها شروع به تاتو زدن شماره‌های امنیت اجتماعی بر روی بدن فرزندانشان کردند.

سالنهای تاتو در نیویورک بین سال‌های 1961 تا 1967 ممنوع از کار اعلام شدند. در شهر ماساچوست ممنوعیت تا سال 2000 طول کشید. این ممنوعیت دلایل مختلفی داشت. امروزه تاتو بشدت مورد توجه قشر جوان و نوجوان قرار گرفته و به یک حرفه پردرآمد تبدیل شده است. 

 

 

لوازم مورد نیاز برای تاتو

به طور کلی لوازم مورد نیاز برای تاتو عبارت است از؛

  1. دستگاه تاتو
  2. رنگ تاتو
  3. بی‌حسی
  4. لوازم جانبی

 

دستگاههای تاتو

از ابزارهای مختلفی برای اجرای تاتو استفاده می‌شود و بطور کلی دو نوع دستگاه تاتو وجود دارد؛

الف- دستگاه میکروپیگمنتیشن (آرایش دائم یا همان تاتو صورت)

ب- دستگاه تاتو بدن

 

 

الف- مدلهای مختلف دستگاه تاتو صورت (آرایش دائم)

  • در چند سال گذشته از دستگاه‌های تاتو قدیمی استفاده می‌شد که به دلیل نداشتن سرپلاک و احتمال انتقال بیماری کاربردشان ممنوع اعلام شد.
  • دستگاههای تاتو قدیمی با سوزن و سرپلاک؛ این دستگاهها دیگر مشکل انتقال بیماری را نداشتند.
  • در سال‌های اخیر، دستگاه‌ها و قلم تاتوهای پیشرفته‌تری وارد بازار شده‌اند. این نوع کارتریج‌دار هستند و به دلیل داشتن همین کارتریج‌ها به آنها دستگاه‌های میکروپیگمنتیشن گفته می‌شود. این کارتریج‌ها یکبار مصرف هستند و امکان انتقال بیماری را از طریق سوزن به صفر می‌رسانند. 

 

انواع دستگاههای میکروپیگمنتیشن

  • دستگاههای میکروپیگمنتیشن تبلت‌دار
  •  دستگاههای میکروپیگمنتیشن (تاتو) بدون تبلت

 

دستگاههای میکروپیگمنتیشن (تاتو) تبلت‌دار؛

این مدل دستگاه‌ها یک صفحه ی مانیتور دارند که از طریق آن براحتی می‌توان فرکانس‌های تنظیم شده‌ی تاتو ابرو، خط چشم، لب و… و همچنین عمق سوزن را به صورت دیجیتال کنترل کرد. دستگاه میکروپیگمنتیشن تبلت دار بدلیل داشتن مانیتور قیمت بالاتری دارد.

 

 

دستگاههای میکروپیگمنتیشن (تاتو) بدون تبلت؛

دستگاه تاتو چیک فور 14 ولتی

 

 

کنترل فرکانس سرعت و عمق سوزن غالباً به صورت دستی و روی بدنه انجام می‌شود. انتخاب این دستگاه‌ها به سلیقه، مهارت و وضعیت مالی تاتوکار بستگی دارد.

شرکت‌های مختلفی تولیدکننده این دستگاه‌ها هستند. از جمله؛ جانسون، ورساچ، سان شاین، پی ام دی سون، موزاییک و … . که هر کدام مزیت‌ها و ویژگی‌های خاص خود را دارند. همچنین نوع کارتریج‌های هر کدام نیز متفاوت است.

برخی دستگاه‌ها کارتریج پیچی دارند و به قلم‌های پیچی معروفند و برخی نیز کارتریج تی دارند و به قلم تی معروف هستند.

 

 

ب- انواع دستگاههای تاتو بدن

دستگاههای تاتو بدن به دو شکل گان (مگنت‌دار) و یا دستگاه تاتو بدن دو گان وجود دارند. قدرت موتور این دستگاه‌ها بسیار زیاد است. برای انواع تاتو و سایه‌زنی و … روی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

 

نوع جدیدشان دستگاه تاتو پن نام دارد که شبیه به یک قلم است. پن هم برای تاتو صورت کاربرد دارد و هم برای تاتو بدن؛ در این دستگاه‌ها (پن) فقط نوع کارتریج برای دو نوع کاربرد متفاوت است. دستگا‌های پن قدرت موتور بسیار بالایی دارند.

 

 

همین ویژگی باعث شده برای تاتو صورت کاشت رنگ بسیار حرفه‌ای‌تر و ماندگارتری داشته باشند. به علاوه، برای افرادی که در هر دو حیطه تاتو صورت و بدن مشغول به کار هستند این دستگاه‌ها بسیار مقرون به صرفه‌تر می‌باشند.

 

 

رنگ تاتو

رنگ تاتو ابرو کی پی

رنگ‌های مورد استفاده برای تاتو به طور عمده بر پایه آب و پایه روغن می‌باشند. برای تاتو بدن از رنگ‌های پایه آب استفاده می‌شود چون نیاز به رقیق شدن دارند و الزامی است که پایه آب باشند. انتخاب رنگ تاتو برای صورت بستگی به جنس پوست دارد. برای پوست چرب از رنگ تاتو پایه آب استفاده می‌شود.

برای پوست خشک از رنگ تاتو پایه روغن استفاده می‌شود. البته برای میکروپیگمنتیشن خط لب، رژ لب و اسکالپ سر نیز از رنگ‌های پایه آب استفاده می‌شود.

شرکت‌های مختلفی تولید کننده رنگ تاتو هستند. برخی از معتبرترین آنها عبارتند از؛ ورد فیمس، پرمابلند، کی پی، فرمول 23، اینتنز، بایوتاچ، چیک و… که در فروشگاه آنلاین تاتو طلایی تمامی این رنگ‌ها و تجهیزات تاتو موجود می‌باشد.

 

 

بی‌حسی تاتو 

بیشترین رشته‌های عصبی بدن در ناحیه صورت متمرکز شده‌اند. عمده‌ترین مشکلی که مشتری و تاتوکار را آزار می‌دهد درد موضع موردنظر میباشد. لذا ضروری است برای حفظ آرامش روانی تاتوکار و مشتری حتماً بهترین پمادها و محلول‌های بی‌حسی انتخاب شود، زیرا آستانه درد افراد مختلف متفاوت است. ممکن است حین کار حتی مشتری بخاطر شدت درد بالا از ادامه کار انصراف دهد.

این مسئله بازخورد بسیار نامطلوبی برای تاتوکار هم به لحاظ پولی و مالی و هم به لحاظ تأثیر روانی بر سایر مشتری‌ها به بار می‌آورد. سه دسته بی‌حسی برای تاتو استفاده می‌شود که عبارتند از؛

 

 

دسته اول؛ پماد بی‌حسی اول کار

ای نوع بی‌حسی به شکل پمادی یا ژله‌ای است و مخصوص بی‌حسی تتو قبل از کار است. از جمله برندهای معروف برای این نوع، پماد بی‌حسی عقرب با 47% مواد بی‌حسی، پماد بی حسی TKTX و … می‌باشند.

 

 

دسته دوم؛ بی‌حسی یخی

بی‌حسی یخی تاتو بی ال

 

 

بی‌حسی یخی یا آیس است، مثل بی‌حسی یخی بی‌ال، ژانولت، جیلانگ و… که مخصوص بی‌حسی حین کار است. این بی‌حسی‌ها در دمای اتاق مخلوطی از فاز مایع و جامد (یخ) هستند.

بنابراین به آنها بی‌حسی یخی گفته می‌شود. بی‌حسی‌های یخی یا آیس به سرعت موضع را بی‌حس می‌کنند بدون اینکه آثار نامطلوبی بر رنگ بگذارند.

برای استفاده از این بی‌حسی‌ها کافی است چند دقیقه شیشه را در دست نگه داشت تا یخ آن آب شود. سپس، یک یا دو قطره بر روی موضع ریخته و به مدت سه دقیقه کاور کرد.

 

 

دسته سوم؛ پد بی‌حسی

دسته سوم بی‌حسی، پد بی‌حسی نام دارد. همانطور که از اسم شان پیداست به صورت پد می باشند. آغسته به مواد بی حسی هستند. از این پدها به طور ویژه برای بی‌حسی لب استفاده می‌شوند.

هر سه دسته مواد بی‌حسی برای تاتو بدن هم قابل استفاده هستند.

 

 

محصولات جانبی تاتو

محصولات جانبی دسته وسیعی از ابزارها و مواد هستند. از جمله؛ کارتریج‌های پیچی و تی، پک یکبار مصرف، تشتک رنگ، انگشتری، پرایمر، انواع خط کش‌های چسبی و هد، کولیس، دیوایدر، پیش‌بند، ماسک، دستکش، پد الکی، محلولهای ضدعفونی کننده مثل سارفوسپت کوئیک، میکروبراش، کلاه یکبار مصرف، پایه تشتک رنگ، کاغذ استنسیل، الکتروم، دتول، روتاری، کیف تاتو، قلم میکروبلیدینگ، سوزن میکروبلیدینگ، مداد نخی، رول سلفونی، انواع پوست‌های مصنوعی، سوزن و سر پلاک، هدلایت، محلول استنسیل، کول پد و… .

 

 

انواع میکروپیگمنتیشن

1- میکروپیگمنتیشن و فیبروز ابرو

میکروپیگمنتیشن ابرو خود شامل انواع تاتو قاب، سایه، هاشور سه بعدی و‌… می‌باشد. تاتو و میکروپیگمنتیشن ابرو با استفاده از دستگاه‌های تاتو و میکروپیگمنتیشن اجرا می‌شود.

جدیدترین سبک تاتو ابرو تکنیک میکروبلیدینگ و میکروشیدینگ می‌باشد که به اشتباه تحت عنوان هاشور فیبروز شناخته شده‌اند. در تکنیک میکروبلیدینگ از یک ابزار غیربرقی و سوزن‌های شبیه تیغ استفاده می‌شود. خطوطی بسیار ظریف و نچرال درست شبیه تار موی ابرو طراحی می‌شود. این تکنیک امروزه بخاطر طبیعی بودن نتیجه کار بسیار پرطرفدار شده است.

 

 

تاتو و میکروپیگمنتیشن ابرو

2- میکروپیگمنتیشن خط چشم

تاتو و میکروپیگمنتیشن خط چشم با دستگاه‌های تاتو و میکروپیگمنتیشن و رنگ‌های پایه مخلوط آب و روغن انجام می‌شود.

 

 

از جمله بهترین رنگ‌های تاتو خط چشم عبارتند از؛

  • فرمول 23
  • رنگ تاتو چیک مخصوص خط چشم
  • رنگ تاتو پمابلند
  • رنگ تاتو لجندری ورد فیمس و… .

تاتو خط چشم هم به صورت پهن و هم به صورت یک خط نازک پشت پلک اجرا می‌شود. همچنین می‌توان بین مژه‌ها را تاتو زد و به چشم جلوه ویژه‌ای داد که به این تکنیک تاتو بن مژه گفته می‌شود.

 

 

تاتو و میکروپیگمنتیشن خط چشم

3- میکروپیگمنتیشن رژ لب و خط لب

این سبک تاتو و میکروپیگمنتیشن علاوه بر آرایش دائم لب، برای رفع عیوب مختلف لب نیز کاربرد دارد. برخی از معایب لب مثل باریک و نازک بودن لب بالا و پایین، انحنا و عدم تقارن لب، نامتناسب بودن فرم لب با میمیک صورت، لب‌های شکری و… می‌باشند.

همگی این معایب با میکروپیگمنتیشن رژ لب و خط لب قابل رفع می‌باشند. همچنین لب‌سازی و حجم‌دهی نیز از دیگر کاربردهای تاتو و میکروپیگمنتیشن لب می‌باشد.

 

 

تاتو و میکروپیگمنتیشن لب

4- تاتو بدن

از تاتو بدن برای تاتو انواع طرح‌ها روی قسمت‌های مختلف بدن استفاده می‌شود. تاتو بدن با استفاده از دستگاه‌های گان، دو گان و پن اجرا می‌شود. از تاتو بدن در مواردی به عنوان یک عامل پوشاننده نقایص بدن نیز استفاده می‌شود.

از جمله این نقایص می‌توان به وجود جای بخیه و بریدگی، جای زخم، پوشاندن ماه گرفتگی، پوشاندن لکه‌های مختلف، پوشاندن و کاور کردن تاتوهای قدیمی و کمرنگ شده و… اشاره کرد.  

 

 

تاتو بدن سبک هلیکس

معایب و عوارض جانبی تاتو

تاتو صورت (آرایش دائم) و تاتو بدن مثل هر هنر دیگری علاوه بر زیبایی و مزیت‌های خاصی که دارد معایب و عوارض جانبی خاص خود را نیز دارد. تاتو علاوه بر داشتن درد، چون همراه با خونریزی است نیاز به مراقبت و حفظ بهداشت بالایی قبل و بعد از کار دارد، در صورت عدم رعایت بهداشت منجر به بیماریهای زیر می شود؛

 

 

آلودگی‌های خونی تاتو

اگر تجهیزات مورد استفاده برای تاتو کاملاً استریل نباشند و آلوده به خون فرد بیماری باشند منجر به انتقال بیماریهای خونی می‌شوند. از جمله این بیماری‌ها؛ ایدز، هپاتیت بی و هپاتیت سی، سل و دیگر مشکلات ویروسی خونی می‌باشد.

بنابراین، بایستی حتماً از کارتریج‌های بسته‌بندی شده و استریل استفاده نمود. قبل از شروع تاتو نیز ضروری است کلیه وسایل با محلول‌های ضدعفونی‌کننده قوی همچون محلول سارفوسپت کوییک تمیز شوند. در صورت استفاده از پک‌های استریل میزان بهداشت کار بسیار بالاتر خواهد رفت.

 

 

اختلالات پوستی

ایجاد گوشت اضافه در محل تاتو شده یکی از این عوارض است. در مواردی که فشار دست کنترل نشده باشد حتی باعث گود شدن پوست می‌شود. ایجاد التهاب و قرمزی و حساسیت به رنگ و مواد بی‌حسی بی‌کیفیت و فیک نیز از دیگر عوارض پوستی تاتو است.

 

 

عفونت پوستی

تاتو می‌تواند باعث عفونت‌های باکتریایی موضعی شود. نشانه‌های عفونت عبارتست از؛ التهاب و قرمزی، خارش شدید، درد، بالا رفتن تب و ایجاد چرک در موضع.

 

 

دیگر عوارض تاتو

بروز حساسیت بسیار شدید، سرطان پوست، سفلیس، سل، پسوریاس و تغییرات رفتاری پوست از دیگر عوارض احتمالی تاتو می‌باشد.

بنابراین، مراجعه به مراکز کاملاً بهداشتی که از طرف سازمان فنی‌وحرفه‌ای مجوز انجام تاتو دارند و تحت نظر پزشک متخصص فعالیت می‌کنند الزامی است.

 

 

راههای پاک کردن تاتو

 

 

ریموور تاتو چیک 7 میل

 

 

گاهی بعد از انجام تاتو شرایطی پیش می‌آید که فرد تصمیم می‌گیرد تاتو را پاک کند. از جمله مهمترین دلایل پاک کردن تاتوعبارتند از: عوض شدن مد، عدم رضایت از طرح و رنگ، گاهاً خرابکاری تاتوکار، کمرنگ شدن و تغییر تناژ رنگ به مرور زمان یا بر اثر مصرف دارو، نور آفتاب، استخدام در مراکز دولتی و برخی مراکز ویژه و… .

برای این کار چندین روش مختلف وجود دارد. بهترین و راحت‌ترین کار انجام لیزر است. روش بعدی استفاده از مواد ریمور تاتو همراه با استفاده از رنگ‌های کامو است.

در صورت استفاده از ریمور ضروری است که تاتوکار بسیار حرفه‌ای و باتجربه باشد. همچنین بایستی از مواد ریمور تاتو باکیفیت، اورجینال و غیراسیدی استفاده شود. از جمله بهترین مواد ریمور می‌توان به ریمور تاتو کالرلیفت و ریموور اورگانیک چیک اشاره کرد.

ریمور تاتو تکنیکی بسیار حساس و مشکل است. ضروری است به افراد باتجربه و با مجوز بهداشت مراجعه شود. در غیر اینصورت عوارض جبران‌ناپذیری همچون؛ باقی ماندن جای زخم، گودی و ایجاد گوشت اضافه را در پی خواهد داشت.

 

 

2 thoughts on “آشنایی با تاتو و میکروپیگمنتیشن و تجهیزات مورد نیاز آن

  1. اشتراک ها: انواع سوزن تاتو پن مخصوص دستگاه های تاتو پن، مشخصات و کاربردهای ویژه هر یک

    • مدیر میگوید:

      درود بر شما. برای تاتو خط چشم و هاشور بهتر است از دستگاه پن استفاده نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


− چهار = 5